Razumevanje tveganj za zdravje ljudi je eno od najpomembnejših izzivov na področju javnega zdravja.
Tudi zato je področje ocenjevanja tveganj …
DetailsRazumevanje tveganj za zdravje ljudi je eno od najpomembnejših izzivov na področju javnega zdravja.
Tudi zato je področje ocenjevanja tveganj …
DetailsV četrtek, 28. marca 2019 od 10:00 do 12:00 ure, bo v organizaciji Zbornice sanitarnih inženirjev Slovenije in Inštituta …
DetailsAt the large-scale natural disasters (floods, devastating earthquake, storms, epidemics of infectious diseases and other cases), the affected community is …
DetailsUnderstanding the risks to human health is one of the most important challenges in the field of public health. That …
DetailsHealth risk factors have to be managed indoor and outdoor where people live, work and spend their free time. Among …
DetailsObveščamo vas, da je Ministrstvo za zdravje objavilo javni poziv, katerega predmet je predlaganje članov komisije za izvajanje strokovnega nadzora …
DetailsEvropska agencija za varnost hrane (EFSA) je objavila osnutek znanstvenega mnenja o kontaminaciji gotovih jedi z bakterijo Listeria monocytogenes in …
DetailsKonec meseca julija je izšel je bilten Evropskega združenja za javno zdravje.
Bilten v katerem se nahajajo aktualne novice s …
DetailsSpoštovani!
Inštitut za sanitarno inženirstvo aktivno sodeluje v raziskovalnem projektu 6-ih evropskih držav in sicer; Avstrije, Hrvaške, Madžarske, Romunije, Srbije …
DetailsZ namenom posodobitve mednarodnih standardov za varnost in kakovost hrane se je omenjena komisija pred nekaj dnevi sestala v Ženevi, …
DetailsThe latest edition of IFEH newsletter is avalible. Among other topics there is also a report detailing the outcome of …
DetailsIzšel je bilten mednarodne organizacije International Federation of Environmental Health.
V tokratni izdaji, si lahko preberete nekoliko več tudi …
DetailsBlaž Confidenti je z diplomskim delom »HACCP načrt za proizvodnjo pakiranih sendvičev v Pekarni Vrhnika« leta 2002 zaključil šolanje na …
DetailsBlaž Confidenti je z diplomskim delom »HACCP načrt za proizvodnjo pakiranih sendvičev v Pekarni Vrhnika« leta 2002 zaključil šolanje na …
DetailsNa letošnji natečaj za nagrado Roy-a Emerson-a je prispelo skupno 18 esejev na temo “Potovanje & zdravje”. Vsaka svoj esej …
DetailsNa pobudu Inštituta za sanitarno inženirstvo je izšla prva tujejezična strokovna monografija z naslovom “Uvod u sigurnost hrane“. …
DetailsNa pobudu Inštituta za sanitarno inženirstvo je izšla prva tujejezična strokovna monografija z naslovom “Uvod u sigurnost hrane“. …
DetailsZdravstveni inšpektorat RS se je po požaru v tovarni Kemis pri Vrhniki odzval z aktivnostmi na področju:
Evropska agencija za varno hrano (angl. European Food Safety Authority – EFSA) je razvila t. i. interaktivne zemljevide, ki zagotavljajo …
DetailsV založbi Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) je izšla znanstvena monografija z naslovom Ergonomija v teoriji in praksi. …
DetailsV organizaciji odbora za Sanitarno inženirstvo, ki deluje v okviru Zbornice zdravstvenih delavcev BiH se je v Sarajevu v terminu …
DetailsV organizaciji odbora za Sanitarno inženirstvo, ki deluje v okviru Zbornice zdravstvenih delavcev BiH se je v Sarajevu v terminu …
DetailsNa podlagi nedavno objavljenih izsledkov raziskave o kakovosti mleka v slovenskih mlekomatih so v rubriki “Veste, kaj jeste?” izvedli intervju …
DetailsObveščamo vas, da so z današnjim dnem odprte prijave na dvodnevno strokovno delavnico »Kako pripraviti uspešen projekt za prijavo na …
DetailsObveščamo vas, da so z današnjim dnem odprte prijave na dvodnevno strokovno delavnico »Kako pripraviti uspešen projekt za prijavo na …
DetailsV organizaciji Zbornice sanitarnih inženirjev Slovenije in Inštituta za sanitarno inženirstvo je 8. aprila 2017 v Rimskih termah potekala strokovna …
DetailsV organizaciji Zbornice sanitarnih inženirjev Slovenije in Inštituta za sanitarno inženirstvo je 8. aprila 2017 v Rimskih termah potekala strokovna …
DetailsMednarodna organizacija IFEH (International Federation of Environmental Health) katere članica je tudi Zbornica sanitarnih tehnikov in inženirjev Slovenije je za …
DetailsSvetovna zdravstvena organizacija / World Health Organization (WHO) je razkrila seznam bakterij, za katere nujno potrebujemo nove antibiotike, da preprečimo …
Details15. marca 2017 je Evropski parlament sprejel poostreno zakonodajo v zvezi z izvajanjem uradnega nadzora v živilskem sektorju.
Nova uredba…
DetailsEvropska unija (EU) je leta 2000 sprejela t. i. Vodno direktivo / The European Water Framework Directive (WFD), katere …
DetailsStrokovna delavnica z naslovom »Mehke veščine in načrtovanje ciljev« bo potekala 8. aprila 2017, od 9.00 do 13:00 ure v …
Details