Uspeh študentov sanitarnega inženirstva na tekmovanju »ECOTROPHELIA SLOVENIJA 2018«

7. 6. 2018 je na Gospodarski zbornici Slovenije potekalo nacionalno tekmovanje »ECOTROPHELIA SLOVENIJA 2018«. Izmed šestih so kar v treh ekipah sodelovali tudi študenti sanitarnega inženirstva Zdravstvene fakultete v Ljubljani, ki so se pri razvoju povezali s študenti drugih smeri (ekonomije, živilstva in veterine).

V petek, 15. 6. 2018 je nato v okviru 18. Vrha kmetijskih in živilskih podjetij v hotelu InterContinental razglašen zmagovalec. In sicer je zmagal izdelek “Mousse-have”. V zmagovalni ekipi so pod mentorstvom doc. dr. Mojce Jevšnik sodelovale študentke 3. letnika študijskega programa sanitarno inženirstvo 1. stopnje (Pia Čepič, Urška Hiter in Katjuša Mežek) ter študent programa 2. stopnje Business Informatics na Ekonomski fakulteti v Ljubljani (Nino Marčetić). Ekipa bo Slovenijo v mesecu oktobru z izdelkom “Mousse-have” zastopala na Evropskem nivoju tekmovanja. Dobro uvrstitev sta dosegli tudi preostali dve ekipi. Zeleni rženko s semeni je zasedel 3. mesto, medtem ko se je Beenola uvrstila malce za njim. 

Vsem sodelujočim na tekmovanju v uredništvu portala iskreno čestitamo. Zmagovalcem pa želimo uspešne priprave na predstavitev izdelka v Parizu. 

Izdelki vseh treh ekip, pri katerih so sodelovali študenti sanitarnega inženirstva, imajo tudi svojo Facebook stran:

Beenola: https://www.facebook.com/beenola.nature/

Mousse-have: https://www.facebook.com/MousseHaveZZlicoNaPot/

Zeleni rženko s semeni: https://www.facebook.com/Zeleni-R%C5%BEenko-s-semeni-48141…/

Preberi več

Zaveza odgovornosti

Študenti sanitarnega inženirstva pod mentorstvom doc. dr. Mojce Jevšnik, dipl. san. inž. so bili v letu 2016 aktivno vključeni v projekt Zveza odgovornosti, ki se izvaja pod okriljem GZS – Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij, in sicer v sklopu analize stanja ponudbe in prodaje brezalkoholnih pijač v osnovnih in srednjih šolah po Sloveniji.

Preberi več