Izpostavljamo knjigo z naslovom Good Hygiene Practices and Their Prevention of Biofilms in the Food Industry, ki jo je pri založbi Cambridge Scholars Publishing izdal doc. dr. Rok Fink, dipl. san. inž. (Oddelek za sanitarno inženirstvo, Zdravstvene fakultete Univerze v Ljubljani.
Avtor v knjigi obravnava področje biofilmov v živilski industriji. Biofilmi na materialih za stik z živili namreč predstavljajo velik higienski problem v mnogih sektorjih živilske industrije, kot so pekarstvo, proizvodnja pijač, predevala rib in morskih sadežev ter v mlekarski in mesni industriji. Dobra higienska praksa preprečuje mikrobno kolonizacijo, rast in razvoj biofilmov, povečuje učinkovitost čiščenja in dezinfekcije, varnost in rok uporabnosti izdelkov. V knjigi so opredeljena najpomembnejša znanstvena dejstva o pogojih rasti biofilmov, metodah njihovega dokazovanja, preprečevanja in obvladovanja.
Več o knjigi na: https://cambridgescholars.com/good-hygiene-practices-and-their-prevention-of-biofilms-in-the-food-industry
Vabljeni k ogledu.