Na področju kratkih prehranskih verig izpostavljamo pomemben strokovni doprinos kolegic izr. prof. dr. Mojce Jevšnik, dipl. san. inž. in Špele Strnad, dipl. san. inž. (UN), ki v sodelovanju z ekipo Veterinarske fakultete Univerze v Ljubljani (izr. prof. dr. Urška Jamnikar Ciglenečki – vodja, asist. dr. Malan Štrbenc, doc. dr. Tanja Knific, asist. dr. Petra Raspor Lainšček) zelo aktivno sodelujeta v Erasmus+ KA2 projektu FOOD IMPROV’IDERS.
Koordinator projekta, ki poteka od 1. 9. 2020 do 31. 8. 2023 in v katerega je vključenih šest evropskih držav (Španija, Francija, Italija, Madžarska, Bolgarija, Slovenija) je francosko Nacionalno združenje živilske industrije (Association Nationale des Industries Alimentaires – ANIA). Slovenijo v projektu zastopata Veterinarska in Zdravstvena fakulteta Univerze v Ljubljani.
Več o projektu FOOD IMPROV’IDERS si lahko preberete na spletni strani https://foodimproviders.eu/, ki je sicer v angleškem jeziku, lahko pa s klikom na ikono E-Learning Platform dostopate do spletne platforme za e-učenje, ki je na voljo tudi v slovenskem jeziku. Na tej platformi lahko ob preprosti registraciji dostopate do brezplačnih učnih vsebin s širšega področja kratkih prehranskih verig ter do primerov dobrih praks kratkih verig.
Celoten prispevek v slovenskem jeziku o projektu in rezultatih raziskav, ki sta ga pripravili izr. prof. dr. Mojca Jevšnik, dipl. san. inž in izr. prof. dr. Urška Jamnikar Ciglenečki, dr. vet. med. se nahaja na tej povezavi.