Generalna skupščina Združenih narodov je 20. decembra 2018 sprejela resolucijo, s katero je 7. junij razglasila za Svetovni dan varnosti hrane, ki smo ga v lanskem letu obeležili prvič. Tudi letos bo v prostorih Državnega sveta 8. junija potekala konferenca v okviru katere se bodo predavatelji ukvarjali v zagotavljanjem varnosti hrane v izrednih razmerah.
Med predavatelji bo tud doc. dr. Mojca jevšnik, dipl. san inž., ki bo obravnavala Izzive za usposabljanje o higieni živil v izrednih razmerah. Celoten program je dostopen na povezavi.
Ker je število udeležencev v dvorani tokrat zelo omejeno, bo konferenco možno spremljati tudi na povezavi: https://ds-rs.webex.com/dsrs/j.php?MTID=mf8833037b98c75746ad306775eb3a9a0 Dostop do povezave bo omogočen 30 minut pred začetkom dogodka. Organizatorji zainteresirane prosijo, da se do četrtka, 4. junija 2020, do 14. ure, prijavijo na siwfsd2020@gmail.com in ob tem obvezno navedejo ime in priimek ter elektronski naslov. Med dogodkom bo omogočeno tudi posredovanje vprašanj predavateljem prav tako na siwfsd2020@gmail.com.
Organizatorji dogodka:
- Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) Republike Slovenije,
- Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR),
- Informacijska točka Evropske agencije za varnost hrane (EFSA),
- Državni svet Republike Slovenije in
- European Declaration on Food, Technology and Nutrition Network
Vabljeni k udeležbi.